Специализираният наказателен съд трябва да реши дали да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 7 души – Абдулгафур Тарахел, Мохамед Джафар Джафари, Садакат Маруф, Саидага Маруфхел, Ангел Иванов Трифонов, Нидал Мохамед Хисари и Стефан Пепов Димитров, на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти.

Заради смяната на служебни адвокати с лични и непознаването на делото, адвокатите на задържаните поискаха да се запознаят със съдържанието му. Това наложи гледането на мерките да бъде отложено.

Емил Милев, който е един от адвокатите, защитаващи задържаните, каза че делото съдържа 11 тома документи. Той добави още, че за насроченото заседание е липсвал преводач за петимата чуждестранни граждани. Милев изрази недоволство от работата на спецсъда и подчерта, че решението на съда е предизвестено.

По думите му крайният резултат е ясен. Според него появата на зам.-главния прокурор, който „се изказва по дела, които предстоят да се гледат в съдебна фаза“, говори че ще бъде наложена мярка за задържане под стража.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!