Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС  прекрати обществената поръчка за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение. Причината е, че нито един от тримата участници, които са подали документи, няма необходимия опит. Те са „Стратегма” ООД, „Агенция Дизайн БГ” ЕООД и „Информационно обслужване” АД.

Така сега предстои да бъде да стартирана нова процедура по избор на изпълнител на обновяването на сайта на председателството.

До 70 000 лева трябваше да струва сайтът на българското председателство на Съвета на ЕС. Това обявиха от ведомството на Лиляна Павлова през месец август.

Официално сайтът на българското председателство на Съвета на ЕС трябва да заработи през месец декември. В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на министерството. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде разположен порталът, а сайтът на министерството ще бъде преместен.

Разработването на техническото задание за портала на Председателството е по образец и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Страницата ще бъде на четири езика – български, английски, френски и немски, като ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания. Сайтът ще бъде основният източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналисти, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти. На него ще бъде разположен календар с подробностите за всички събития по време на Председателството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук