Александър Вучич
на снимката: новият президент на Сърбия Александър Вучич на брифинг след победата си

Само за месец, при това през лятото – от 15 юли до 14 август, сръбският президент се е показал по националните телевизии 793 пъти. Той заема 26.4 на сто от ефира на телевизиите, а опозицията разполага с нула минути ефирно време, каза лидерът на „Партията за свобода и справедливост“ /ПСС/ Драган Джилас.

„Нито един от опозиционните лидери за последните 4 години не се е появявал по националните частни телевизии. За какво говорим? За какви избори става въпрос? Как хората ще разберат за нас? Аз лично какво трябва да направя – да тръгна от врата на врата и да казвам: Добър ден, аз съм Драган Джилас и знам, че сте чули за мен, че съм откраднал 600 млн. евро, че съм наркотрафикант, че бия жената и децата си, че съм предал Косово, че съм отделил Черна гора от Сърбия. Как да обясня на гражданите, че това не е така? Просто това е невъзможно! Ще ми трябват поне 100 г., за да посетя само 20% от сръбските домакинства! Така не може! Гражданите в Сърбия трябва да гласуват свободно и така да разберем народът кого е избрал“, каза още лидерът на ПСС в интервю за МИА.

Той съпостави описаната ситуация с информационното затъмнение върху престъпленията на хора от властта.

„Около 80% от гражданите не знаят за оръжейната афера, в която е забъркан бащата на вътрешния министър, а и самият министър. Те не знаят, че са открити 4 тона наркотици само на няколко километра от Белград. Те не знаят, че всяка година от Сърбия бягат по 50 000 души. Те не знаят за сексуалния тормоз над жените от страната на ръководството на ССМ. Те не знаят за подпалването на къщата на журналист“, каза още Драган Джилас.

Той отново подчерта, че опозицията няма да участва в изборите в такава ситуация. Джилас се обяви за създаването на сръбски „Пържински договор“ по подобие на Македония, за да има условия за провеждането на честни и демократични избори.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!