Италианският външен министър Луиджи Ди Майо, кметът на Бари Антонио Декаро и президентът на регион Пулия Микеле Емилиано по време на церемонията по посрещането в замъка Бари, преди срещата на министрите на външните работи на Г-20, която ще се проведе в Матера на 29 юни.
Италианският външен министър Луиджи Ди Майо, кметът на Бари Антонио Декаро и президентът на регион Пулия Микеле Емилиано в замъка Бари, преди срещата на Г-20, която ще се проведе в Матера на 29 юни.

Среща на външните министри от Г-20 ще се проведе днес в италианския град Матера. Работните сесии са посветени на глобалното управление и мултилатерализма, на здравеопазването, борбата срещу климатичните промени и укрепването на отношенията с африканския континент.

Участниците в Г-20  ще тръгнат от град Бари за Матера със специален  влак на държавната железопътна компания „Апуло-Лукана“. Тя обслужва линията между областите Пулия и Базиликата. Такова пътуване е около час и по време на него ще им бъдат поднесени специалитети от двата региона.

В Матера – вторият по големина град на област Базиликата, участие в срещата на Г-20 ще вземат около 500 делегати, представляващи 31 външни министерства и 42 организации за сътрудничество. Сред присъстващите ще е и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Акредитирани са над 150 журналисти. Около хиляда полицейски части и шест екипа на пожарната ще обезпечават безопасността на делегациите, пристигащи в града. Освен службите за борба с тероризма в града ще бъдат и екипи на полицията и карабинерите, отряди за бомби, противоексплозивни кучешки отряди и „екип от снайперисти“.

Форумът ще бъде под председателството на външния министър на Италия Луиджи Ди Майо.

Матера бе културна столица на Европа заедно с Пловдив през 2019 година. 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук