Падането носи повече вълнение, отколкото заплаха за френските търсачи на  приключения, които прекосиха по въже зъбери с височина от няколкостотин метра във Френските Алпи за доза адреналин.

Тъй като слънцето грееше приятно в планината Сен-Жанет в Южна Франция в събота (8 юни), около 20 любители на ходенето по въже дръзнаха да тръгнат по 800-метровия маршрут, разположен на надморска височина от 300 метра.

„Имаше доста вятър, дори пориви, което ви тласкаха няколко метра, докато сте на линията“, казва Матис Райзнер, студент по физика, който завърши прехода най-бързо, за 19 минути и 50 секунди.

„Това е по-психическо напрежение, не е наистина физическо“, каза той за усилието.

Курсът беше определен от асоциацията „Slackline Ata Slack“, чиито членове използваха дрон, за да поставят кабелите между две скали с изглед към Лазурния бряг. Целта на събитието беше да се постави световен рекорд за скорост по пресичане на пропасти, съобщи асоциацията.

Нововъзникващият спорт, понастоящем няма официален набор от правила, въпреки че регламентите, включително мерките за безопасност и обозначенията, са в процес на формулиране с общинските власти.

Въпреки че повечето участници запазват състезателен дух, някои идват само за забавление.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!