Татяна Дончева съветва Радев
На снимката: Татяна Дончева, председател на ПП „Движение 21”

Татяна Дончева съветва Радев да уволни секретаря си по антикорупция Пламен Узунов, защото иначе може да жертва втория си мандат. Това каза Дончева от „Изправи се! Мутри вън” в интервю по бТВ.

Според нея най-добре е това да се случи преди започването на кандидатпрезидентската кампания наесен.

„Създава впечатление, че в името на приятелството си с един човек, който може би не го заслужава, той е в състояние да жертва втория мандат“, обясни Дончева.

Припомняме, че последният скандал, в който беше замесен Пламен Узунов беше свързван с видео, разпространено от медиите, на което се вижда как той и бившият шеф на Митниците се срещат в ресторант, оставят телефоните си встрани, а накрая Петков връчва плик на Узунов. Преди това връзка на Узунов с Бобокови предизвика нахлуване на прокуратурата в президентството, което имаше широк обществен отзвук.

Сашо Диков също смята, че Узунов трябва да си отиде

Дончева не е първата, която съветва Радев да се освободи от своя съветник, в отворено писмо преди дни това направи и журналистът Сашо Диков.

“Ако по някаква причина не искате или не можете да го уволните, наредете му да даде подробна информация за случката и да се извини за малоумното си поведение. Дефилето по телевизионните студиа на неговия събеседник по маса вместо да даде отговори, постави нови, още по-неприятни въпроси. Впрочем, най-доброто решение е Узунов да си подаде оставката.”, написа Диков, обръщайки се към президента.

Той също така определи отказът на президентството да коментира случката като „медиен гаф”.

Президентът: Не е в ничий интерес да уволнявам невинен човек

Президентът Румен Радев отговори на Сашо Диков и за пореден път каза, че няма да уволни своя секретар, защото той е невинен.

„Манипулативните внушения по отношение на секретаря по правни въпроси и антикорупция вече бяха публично опровергани с публикуваните видеозаписи, разкриващи личния характер на неговата среща в столичен ресторант. Наказването на невинен човек и отстраняването му от работа в резултат на клевета не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото. Изгода от легитимацията на този сценарий биха извлекли единствено неговите автори“, пише Румен Радев.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!