на снимката: Депутатът от ГЕРБ Тома Биков

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг народният представител от ГЕРБ Тома Биков коментира предложението на вицепремиера Валери Симеонов за премахване на забраната на тютюнопушенето на обществени места. По негови думи тя се спазва в голяма част от заведенията и обществото вече е свикнало с това.

„Би било деморализиращо за обществото да отменяме даден закон,когато има затруднения при спазването на определен закон, който не е лош сам по себе си, и аз не смятам, че г-н Симеонов не изтъква като аргумент, че законът е лош, а по-скоро за неговото неспазване. Просто трябва да видим в рамките на изпълнителната власт и на органите, които следят за спазването на този закон да оказват контрол.”

По думите на Биков органите на Министерството на здравеопазването са задължени да оказват въпросния контрол и те го правят – много заведения са глобявани.

От ГЕРБ заявяват, че ще подкрепят предложенията на Симеонов за рекламирането на хазартните игри в най-гледаното телевизионно време, тъй като това е опасно за обществото и може да доведе до пристрастяване.

Относно предложенията на вицепремиера за шума по на обществени места, Биков коментира, че отново става въпрос за спазване на закон, който вече съществува.

Цялото интервю с депутата от ГЕРБ Тома Биков може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!