Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при обиска в имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пише Washington Post.

„По време на претърсването агентите на ФБР са намерили документи, описващи военната отбрана на чуждо правителство, включително ядреният му потенциал, твърдят източници, запознати със ситуацията“, съобщава изданието, но не назовава коя е държавата, за която става въпрос в документите.

Според статията някои от намерените материали описват свръхсекретни операции на САЩ с такива подробности, че дори висши служители по националната сигурност не са ги виждали, а достъп до данните са имали само президентът и ограничен брой служители на администрацията.

Припомняме, че Тръмп е разследван от Министерството на правосъдието за в рамките на дело за незаконно използване, кражба и унищожаване на служебни материали, както и за неправилното им съхранение в имението му Мар-а-Лаго във Флорида, което беше претърсено в началото на август. Служителите на правоприлагащите органи иззеха близо сто документа с различна степен на секретност, включително и най-високата. Тръмп отрече информацията, че разполага с класифицирани документи за ядрените оръжия на други държави. Той атакува отдела и нарече ФБР и Министерството на правосъдието „свирепи чудовища“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук