Доналд Тръмп, Меган Маркъл, принц Хари
на снимката: Доналд Тръмп, Меган Маркъл, принц Хари

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пожела на принц Хари „много късмет” с жена му Меган Маркъл, атакувайки двойката.

Тръмп каза в пресконференция, която се излъчваше на живо, че „не е фен” на г-жа Маркъл, която публично изрази подкрепата си за другия кандидат за президент на САЩ Джо Байдън.

„Не съм й фен. Желая на Хари много късмет, ще му е нужен”, каза президентът.

Коментарът му дойде след като двойката призова американците да се противопоставят на речта на омразата и да гласуват на предстоящите избори.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се пуснаха на живо от дома си в Калифорния. Според списание „Тайм” те се нареждат сред 100-те най-влиятелни хора в света.

Това беше тяхното първо телевизионно появяване, след като спряха да „работят” като кралски особи през март.

„С наближаването на ноември е жизненоважно да се противопоставим на речта на омразата, дезинформацията и онлайн негативизма”, каза Хари.

И предупреди американците да внимават какво „консумират” онлайн.

„Когато лошото надвишава доброто, за мнозина, независимо дали го осъзнаваме или не, това подкопава способността ни да проявяваме състрадание и способността ни да се поставим на мястото на някой друг“, каза той.

„Време е да действаме”.

Маркъл, която за разлика от съпруга си ще има право да гласува на 3 ноември, от своя страна каза:

„Остават само 6 седмици до изборите… На всеки четири години си говорим едно и също – колко са важни изборите за нашия живот. Този път значението им е още по-голямо. Когато гласуваме, нашите ценности се привеждат в действие и нашите гласове се чуват. Гласът ви напомня, че имате значение.“

От Бъкингамския дворец отказаха коментар по изявлението на двойката.

„Няма да коментираме. Херцогът не е работещ член на кралското семейство и всички коментари, които прави, са в негово лично качество”, заяви говорителят на кралицата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!