Тръмп, Путин
на снимката: Руският президент Владимир Путин и американският президент Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп смята, че разследването на предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. му струва 25 пункта от рейтинга. Това написа американският лидер на своята страница в „Туитър“.

„Аз (ние) имаме добри показатели от анкетите, а икономиката се намира в най-доброто си състояние за всички времена . Ако не беше организиран лов на вещици във връзка с Русия, показателите биха били с 25 пункта по-високи“, заявява той, като подчертава, че демократите използват темата за намеса в изборите, за да навредят на републиканците в навечерието на междинните избори за Конгреса, които ще се проведат през ноември.

Според едно от последните проучвания на общественото мнение, проведено съвместно от вестник „Вашингтон поуст“ и телевизия Ей-би-си, дейността на Доналд Тръмп като президент на САЩ среща одобрението на 36% от американците, а на противоположното мнение са 60% от гражданите.

Разследването по повод обвиненията за предполагаеми опити на руските власти да повлияят на президентските избори през 2016 г. в САЩ се води от май миналата година от специалния прокурор Робърт Мюлер. Той предяви обвиние на 19 души, сред които петима американци, тринадесет руснаци и един холандец. На 13 юли първият заместник главен прокурор на САЩ Род Розенщайн повдигна обвинение на други 12 души, които според Вашингтон, са сътрудници на руското военно разузнаване.

Президентът на САЩ и неговите помощници многократно са отхвърляли подозренията за каквито и да било незаконни контакти с руските представители по време на предизборната кампания. Москва също много пъти опровергава твърденията за опити да повлияе на хода на изборите в Съединените щати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук