Американският президент Доналд Тръмп публикува в профила си в Туитър остра закана срещу една от най-големите и влиятелни медии в САЩ – Ню Йорк Таймс.

Ню Йорк Таймс „ще падне на колене” и „ще моли за прошка” Тръмп, написа американският президент в Туитър, цитиран от Дейли Сабах.

„Чудя се дали Ню Йорк Таймс ще ми се извинят за втори път, както сред изборите през 2016 г. Но това извинение трябва да е доста по-голямо и добро извинение. За това те трябва да паднат на колене и да се молят за прошка – те са истинските врагове на хората”, заяви Тръмп.

Това е препратка към писмо, публикувано във вестника от Артър Сълзберг Джуниър малко след изборите през 2016 г.

Доналд Тръмп и преди това е наричал Ню Йорк Таймс враг на народа. Американският президент многократно е използвал този термин и за други американски медии, които разследват администрацията му.

Ню Йорк Таймс публикува статия за доклад, в който се твърди, че има доказателства за опитите на Тръмп да подкопае разследвания срещу него, кампанията и президентската му администрация.

Тези опити са отворили врата към възпрепятстване на правосъдието. Обвиненията излизат наяве малко, след като специалният прокурор Робърт Мълър заяви, че е близо до приключването на доклада си за предполагаемите връзки на кампанията на Тръмп с Русия.

Таймс защитава своето разследване в кратко изявление, казвайки че стои зад своите разследващи, ”които докладват непрекъснато и базират статията си на секретни документи от Белия дом, както и на интервюта с десетки настоящи и бивши правителствени представители и други близки до Тръмп хора”.

Американският президент публично се противопостави против разследването на Мълър срещу него и често поставяше под въпрос законността му, като го наричаше „лов на вещици”, още преди да бъдат ясни резултатите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!