На снимката: Георги Попов.

Нови трима представители на държавата в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД бяха избрани днес. Това са Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Людмила Василева е икономист, заемала е длъжности в банкови институции. Василева е назначена и за изпълнителен директор на “Автомагистрали” ЕАД.

Димитър Пенев е строителен инженер, има опит в изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия.

Георги Попов е юрист и народен представител от “Има такъв народ” в 45-тия и 46-тия Парламент. От началото на февруари т.г. беше част от Съвета на директорите на “Автомагистрали”, като беше обявено, че назначението му е временно – до провеждането на конкурс. 

Членовете на Съвета на директорите на “Автомагистрали” ЕАД са общо петима. Трима от тях се избират от МРРБ, другите двама – от Агенцията за публичните предприятия и контрол. След провал заради недостатъчен брой участници в конкурса, обявен от Агенцията за публичните предприятия и контрол, предстои организиране на нов конкурс и избор на още два държавни представители.

Последната промяна в ръководството на “Автомагистрали” беше по времето на Виолета Комитова като служебен министър на регионалното развитие и благоустройството. Смята се, че смяната на втория ешелон на властта е задължително условие за промяна в българските институции.

Наследникът на Комитова Гроздан Караджов, министър от квотата на “Има такъв народ”, обяви конкурс за нови трима държавни представители в “Автомагистрали” на 4 февруари тази година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук