коронавирус
Коронавирусът може да бъде убит лесно с ултравиолетево лъчение /Снимка: gigazine.net/

60-годишен учител, който почина в Париж, след като се разболя от новия коронавирус, се превърна в първата френска жертва на болестта, заявиха здравни служители в сряда, като добавиха, че починалият не е пътувал до огнището на болестта.

Мъжът починал през нощта в столична болница, което доведе до двама броя на починалите от коронавируса в страната, каза заместник-шеф на здравното ведомство Жером Саломон.

Първата жертва беше 80-годишен китайски турист, който почина в болница в средата на февруари.

Учителят, който е работил в прогимназия в град Крепи-ан-Валуа, на около 80 километра североизточно от Париж, не е пътувал в район, засегнат от развихрилия се коронавирус, каза Етиен Шампион, генерален директор на здравната агенция на региона От дьо Франс.

След като не се почувства добре, той спрял работа от 12 февруари – в началото на средносрочните училищни ваканции. Той беше тестван за коронавирус в спешното отделение на парижка болница във вторник, малко преди да умре.

Освен учителя, Франция е отчела още четири нови случая на COVID-19 през последните 24 часа – два при хора, които се връщат от региона на Ломбардия в Италия, където е най-голямото огнище на болестта в Европа.

Единадесет души се възстановиха във Франция, което сведе общия брой на диагностицираните случаи в страната до 17.

Сред четиримата, които все още са в болница, 55-годишен мъж от същия регион като учителя, бил в тежко състояние в болница, каза Шампион.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!