Танков спор между главният прокурор Иван Гешев и военния министър красимир Каракачанов, започнал заради начина на арестуване на директорката на Басейнова дирекция – Пловдив, породи спомени за крилатата фраза за танковете отпреди почти 30 години. Министър Каракачанов предложи на главния прокурор да залавя престъпници с танкове, на което последният му отговори, че не знае дали има работещи танкове, предаде БГНЕС.

На 25 февруари министърът на отбраната се възмути от действията на прокуратурата във връзка с ареста на директора на „Басейновата дирекция“ в Пловдив Цветелина Кънева и на екоминистъра Нено Димов, който беше издигнат на този пост от ВМРО.

Каракачанов заяви пред столичен всекидневник:

„Това е безумие. Какви са тези акции от Цветан Цветаново време да изпращат качулки с автомати срещу жена с писалка /имайки предвид Цветелина Кънева – бел.ред./. Аз съм силов вицепремиер, а мен никой никога не ме уведомява за такива показни акции. Ми следващия път аз ще изпратя специалните сили да дойдат с танкове!.“

На тези забележки на Каракачанов главният прокурор Иван Гешев отговори:

„Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление, не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим.“

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на директорката на Басейновата дирекция заради безстопанственост. Тя е задържана за 72 часа, като се обмисля постоянното й задържане. В същото време Нено Димов също остана в ареста. Бившият министър от квотата на Каракачанов е обвинен за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в град Перник, която остави без вода в продължение на месеци 100-хилядния град.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!