Десислава Иванчева
на снимката: Десислава Иванчева

ЦИК в крайна сметка разреши на Иванчева да участва в идващите избори, както съобщи бившата кметица на „Младост“ в във „Фейсбук“, но това като че ли не изважда комисията от неудобната ситуация в този казус. След като ОИК отказа на най-популярната осъдена персона в България регистрация заради 7 минути закъснение и неточен файлов формат на документацията, сега пък с това решение ЦИК показа безпринципност, която изглежда породена от опасения от влиянието на Иванчева.

Съвсем пресен е споменът от последните избори, на които Десислава Иванчева без кампания взе равни или повече гласове от партии като „Атака“, АБВ и НФСБ. Тя постигна това безплатно, само поради възмущение от бруталното отношение към нея, и едва ли ще е изненада, ако на общинските избори отново получи добър резултат и сериозна група съветници, които да имат осезаемо влияние. Също така е реалистично нейните привъженици да играят значима роля в накланянето на везните при очаквания балотаж, най-вероятно между Фандъкова и Манолова.

„Току-що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК – Столична община, с които ни беше отказана регистрацията – отиваме на избори!“ – писа  Иванчева.

Явно радостна от положителното развитие на събитията за нейната кандидатура, тя е пропуснала в съобщението си да благодари на ЦИК за отличната предизборна кампания и безплатната реклама, която й поднесе чрез перипетиите около регистрацията, осигурявайки и за 2-3 дни място във водещите медийни новини. Не е тайна, че поради липса на средства Иванчева не може да си позволи подобна реклама.

В крайна сметка бившата районна кметица ще упражни правото си на участие в избори, но по имиджа на ЦИК остана поредното петънце, този път резултат от липса на гъвкавост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук