Ураганът Янос удари Южна Гърция. Циклонът вече достигна остров Закинтос. Вече има и наводнения на остров Кефалония. В осем области на Западна Гърция е обявено извънредно положение.

Очакват се ветрове със скорост от 150 км/ч, а вълните в морето ще надхвърлят 7 метра височина. Част от фериботите са спрени от движение.

Регионалният секретариат за гражданска защита на Йонийските острови издаде предупреждение до гражданите, призовавайки за ограничаване на движението на хората на остров Закинтос до полунощ.

Съобщава се, че местните власти на островите в Йонийско море са призовали жителите на Кефалония и Итака да останат по домовете си.

Прогнозите за времето предвиждат ураганен вятър, достигащ силата на ураган от категория 1. Обилни валежи могат да доведат до опасни наводнения.

Много села в Закинтос и Кефалония са изправени пред проблеми с доставката на електроенергия, но според съобщенията те своевременно се отстраняват, докато в Итака се е запалил електропровод, но скоро след това също е бил ремонтиран.

Училищата на трите острова няма да отворят врати днес.

Тежките камиони, ремаркетата и автобусите имат забрана да използват националната магистрала в Западна Гърция, заяви заместник-министърът по гражданска защита и управление на кризи Никос Хардалиас.

Хардалиас каза, че горните ограничения за движение ще бъдат в сила до 21.00 ч. тази вечер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук