Васил Божков се закани във „Фейсбук”, че тази сутрин в 8:00 часа ще публикува в социалните мрежи „малка част от доказателствата в подготвения сигнал до български и международни институции”.

Не е ясно срещу кого ще бъдат насочени разкритията, но в сряда „куриерът” на джиросаните акции на ФК „Левски” Сашо Диков заяви:

„Знам, че скоро г-н Божков ще направи нови разкрития, които ще костват кариерата на някои хора. Става въпрос за един министър.“

Преди седмица Божков, срещу когото има 11 обвинения от българската прокуратура и който се намира в Дубай от февруари, каза в пространно телевизионно интервю за бТВ, че по отношение на хазартния си бизнес е контактувал единствено с финансовия министър и имал „много доказателства за това”.

Последва спешна пресконференция на Владислав Горанов, на която той не отрече да се е срещал с Божков, но обясни, че предмет на дискусиите са били регулациите на хазарта. Той не е знаел, че бизнесменът не е платил на държавата над 500 млн. лв. данъци и такси, но е готов да му се търси отговорност, ако се докажат твърденията на Божков.

На бизнесмена, срещу чиито фирми са предявени за плащане към 700 млн. лв. с лихвите, са повдигнати обвинения за принуда, данъчни престъпления, изнудване, заплахи, търговия с влияние и др.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук