кабинет ваксиниране

Болница „Св. Иван Рилски“ отвори специален кабинет за ваксиниране на хора над 65 години. Записването за ваксинация става по телефон, кабинетът работи от 10 до 16 часа.

Доц. Стефан Миланов, който отговаря за ваксинационния процес в болницата, каза, че в момента поставят само препарата на „Астра Зенека“. Той призова хората да не се страхуват и да се ваксинират, защото това е единственото лекарство срещу вируса.

„Като гледам броя на разболяващите, броя на постъпващите в болниците и тежкото протичане, завършващо с фатален край, аз им препоръчвам да изберат ваксината, която в момента е налична и да не чакат“, заяви той.

Според него има отлив от ваксината заради информациите, свързани с риск от получаване на тромбоза.

„21 млн. англичани са ваксинирани и 30 случая с усложнения от ваксините са нула от гледна точка на медицинската наука“, подчерта медикът.

Той обясни, че не е необходима някаква подготовка преди поставянето на първа доза, като например прием на лекарство за разреждане на кръвта и призова хората да спазват предписаните лечения от лекуващия ги лекар.

Другият ваксинационен кабинет, който се намира в двора на лечебното заведение, вече не работи денонощно, а от 8 до 19.30 часа всеки ден.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!