Валери Симеонов
на снимката: вицепремиерът Валери Симеонов

Емилиян Гебрев категорично е бил отровен. В това няма никакво съмнение, заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов. Той обясни покушението с интереси в областта на оръжейните пазари в някои държави, откъдето българският бизнесмен измествал руската конкуренция.

„С единия крак той беше в гроба. Въпреки, че казват службите са си свършили работата, за мен те не са си я свършили… Моят интерес по случая „Гебрев“ датира от 2017 г., когато в качеството си на вицепремиер бях предприел действия, с които съм се показал като човек, който мисли за бизнеса в България“, заяви Симеонов.

Според него проблемите на Гебрев датират още от времето, когато е пожелал да купи завод „Дунарит“. Тогава е извършено и отравянето срещу него каза Симеонов и припомни, че това е дружеството, което имаше задължения от 90 млн. лв. спрямо КТБ,

По думите на лидера на НФСБ с течение на годините случаят се усложнява, тъй като Гебрев измества руските доставки на боеприпаси в определени държави. Валери Симеонов даде Индия като конкретен пример за това. Именно тогава Емилиян Гебрев е потърсил контакт с Валери Симеонов. Причините, които посочи Симеонов – проблемите със замразяването на лицензите, с прокуратура и т.н.

„Първо дойде при мене. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка – боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, да бъде размразена и да бъде изпратена, съгласно договора“, каза Симеонов.

Бившият вицепремиер подчерта, че не е коректно да се говори за случая като за битово отравяне и изрази възмущение от начина, по който е бил възпрепятствон бизнесът на Гебрев, което е било и в ущърб на държавата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук