оградата

Депутатката журналист Елена Йончева внася в Главна прокуратура сигнал „за нередности при изграждане на оградата по границата с Турция”. Вицепремиерът Валери Симеонов внесе вчера в прокуратурата сигнал срещу Елена Йончева, че изнася държавна тайна и насочва мигрантския поток към определени места по оградата с Турция.

Скандалът за оградите по границите, които спират бежанския поток, продължават. Вицепремиерът Симеонов днес отговори на обвинението, че при строителството на съоръжението има нарушени процедури за обществените поръчки.

Изграждането на оградата стана възможно след промяна в Закона за обществените поръчки, припомни вицепремиерът. Средставата за изграждането бяха осигурени от бюджетни излишъци, защото такива пари към онзи момент нямаше предвидени. За да стигнат средставата е било решено на места оградата да е едноредова. „Оградата трябваше да се изгради бързо, имаше наплив от мигранти, трябваше да бъдат спрени. Ако оградата не беше проектирана и се изграждаше на два реда, сега нямаше да сме на Лесово”, каза Симеонов. Той обвинява соцдепутатката в лъжа.  Уточни: „Лъжата е оръжието на Елена Йончева и БСП”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук