Израел, ракетни удари

Израел призна, че негови бойни самолети са извършили „много интензивно“ нападение срещу иранските сили и цели на сирийската армия в Сирия в сряда, при които се съобщава, че са убити най-малко 23 души.

В рядко потвърждение на операциите си в Сирия, израелската армия уточни, че е извършила десетки удари срещу иранските елитни части „Кудс“ и сирийската армия в отговор на четири ракети, изстреляни срещу Израел ден преди това.

Разположената във Великобритяния организация Сирийски наблюдател за човешки права (СНЧП) заяви, че при ударите са убити 23 души – 21 бойци и двама цивилни. Шестнайсет бойци не са били сирийци, заяви ръководителят на СНЧП Рами Абдел Рахман.

Иран се сражава на страната на сирийския президент Башар Асад в осемгодишната гражданска война на страната, усилвайки израелската загриженост от присъствието на нейния враг по протежение на границата.

„Който ни нарани, ние ще го нараним – заяви в изявление израелският премиер Бенямин Нетаняху – Това е, което направихме през нощта по отношение на военните цели на иранските Сили „Кудс“ и сирийските военни цели в Сирия, след като по Израел бяха изстреляни ракети.“

Израелската армия заяви, че са атакувани десетина военни обекти, включително складове и военни командни центрове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!