регистрацията Божков
на снимката: Васил Божков

Опитват се да ни пречат всячески, защото ги е страх. Даже да не успеем да регистрираме „Българско лято” в срок, може да намерим партия мандатоносител, но на изборите ще се явим при всяко положение. Имам предвид няколко партии, заяви в интервю пред БНР бизнесменът Васил Божков, който е в Дубай.

Хазартният магнат не назова имена на партии, които може да използва. Попитан коя партия ще се съгласи да участва в изборите като мандатоносител, след като Божков има 19 обвинения, той отговори:

„19 обвинения имам по думите на психически нездрав човек и може би психически нездрав прокурор. Нещо доказано няма. Решаваме някой, че е виновен, унищожаваме му всичко и после търсим доказателства, така ли? Това е малко каруцата пред коня. Не са намерили нищо. Никой не ми казва, че съм обвиняем, нито някой ме е търсил, нито ми е пратена призовка. Вижте колко ме намериха. Жена ми е обвинена в това, че ми е жена. Когато бях в България, никой не ме потърси, заминах по работа в Дубай и започнаха да ме търсят. Заминаването ми в Дубай ми беше по програма.“

Попитан дали е разбрал, че ще бъде следващ обект на прокурорски разследвания и чувствал ли се е силен, Божков заяви:

„Аз се чувствам силен, понеже не съм нарушил нито един закон, винаги съм си плащал данъците. Такива хора трябва да са неприкосновени, след като си плащат данъците… Парите съм ги плащал след платени данъци.“

Хазартният бос поясни, че плащанията, които е правил, са били необходими, за да просъществува бизнесът му и всъщност е жертва на рекет.

„Не, не съм си осигурявал спокойствие, но съм си осигурявал съществуване… Когато отказах да давам милиони, ми унищожиха целия бизнес. Плащал съм си всички данъци и след това съм давал. Видях, че е по-добре да давам една част докато тези са на власт, за да ми съществува бизнесът. Аз можех да ги изям и изпия парите, а ги дадох. Идва някой и казва или даваш, или те закриваме. При мен рекетът се увеличава непрекъснато. Не съм нарушавал законите. Аз не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали“, подчерта бизнесменът.

Относно финансирането на „Левски”, Божков заяви:

„Борисов и Пеевски даваха пари за „Левски“, спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам. Когато се захвана с нещо, го правя добре…“

Пеевски и Борисов са свързани, подчерта бизнесменът. По думите му тази връзка може да се разруши само с вземане на политическата власт:

„Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябва да се демонизира само единият, те са свързани като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата… Когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен“ – каза той.

За изборите Божков бе категоричен, че „ние играем за победа“.

„Ако партията реши, ще бъда в листата. Това е партия, която си има ръководство, хората са го избрали. Ние сме за пряка демокрация. Ако искат аз да бъда, мога ли да откажа? Ако поискат да оглавя листа, ще го направя, да“, каза хазартният магнат.

Васил Божков сподели, че винаги е имал мисии – като подпомагането на спорта и събирането на културното наследство на България, а сега иска да отърве българския народ. Той укори съществуващите политически партии, че са част от статуквото и затова не могат да променят нищо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!