Васко Кръпката

Васко Кръпката е сигурно единственият почти-шейсет-годишен мъж, когото ще видите да умира от кеф, че е трън в очите на хората. Такъв го видяхме по време на интервюто си с него преди ден, когато той се похвали, че както преди повече от 30 години, така и сега се радва, когато е извън закона.

„Но на нас ни е много приятно да сме нелегални. Много ни е приятно да сме винаги на вълка в устата, винаги нещо да сме сгрешили. Аз съм на 60 години! Тази година ще стана на 60 години и продължавам да съм трън в очите, което много ме радва.”

Това каза Кръпката след като разказа как през 82-а година го арестували и понатупали в милицията, защото лепил некролог на Джон Ленън по случай втората годишнина от смъртта му.

Любовта му към култовия музикант от „Бийтълс” продължава и до днес. Именно той беше човекът, който съобщи, че барелефът на музиканта е демонтиран и инициира изграждането на негов паметник. Столична община веднага се зае с това.

13 години след написването на култовата песен „Комунизмът си отива”, Васко Кръпката е сигурен, че децата ще спят спокойно, ако слушат рокендрол!

Цялото интервю с Васко Кръпката очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!