Васко Начев
на снимката: Енергийният експерт Васко Начев

Някой да твърди, че служебно правителство, независимо на кого е, е вдигнало цената на ел. енергията, просто не си струва да бъде коментирано. Не знам каква доза наивност трябва да прояви човек, за да започне да мисли в тази посока. Това каза специално за ДЕБАТИ.БГ енергийният експерт Васко Начев.

„При положение, че виждаме какво се случва на глобалните пазари, виждаме, че цяла Европа е в тъмносиньо и вече върви в посока черно с непосилно високи цени, някой да твърди, че служебно правителство, независимо на кого е, просто не си струва да бъде коментирано“, каза той.

Начев коментира и печалбата от милион и половина на АЕЦ „Козлодуй“. Според експерта не е коректно да бъдат реализирани подобен род печалби и то на гърба на всички нас.

„Така или иначе, всяка година брашненият чувал, наречен АЕЦ Козлодуй се изтупва. Разбира се, на фона на цялата ситуация, в която се намираме, не е коректно да бъдат реализирани подобен род печалби и то на гърба на всички нас. Формата, под която трябва да става връщането на такива неправомерни вземания е деликатна, въпреки че те са законни, но някак си не са морални“, каза още той.

За да разберете как според специалиста правителството трябва да се справи с кризата със скъпата ел. енергия, както и има ли начин за се предотвратят спекулациите с цената на газа от страна на Русия, четете цялото интервю с Васко Начев утре.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!