Обвиненият като лидер на престъпна група за укриване на данъци и пране на пари Ветко Арабаджиев остава в ареста. Днес Апелативният специализиран съд заседава няколко часа преди да произнесе окончателната присъда.

Според съда има достатъчно доказателства, които уличават хотелиера в данъчни измами, пране на пари и участие в организирана престъпна група. Той се е укривал в Испания и има връзки, които според прокуратурата могат му помогнат да го направи отново.

Бизнесменът бе екстрадиран у нас на 5 май, след като заедно със съпругата си бе задържан от полицията в Барселона. Маринела Арабаджиева обаче е все още в Испания, защото испанският съд е поискал допълнителна информация за нея. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания, в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Там в открити мобилни телефони, за които се счита, че са на семейството, е имало снимки на протоколи от съдебни заседания и коментари по обвиненията.

Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!