Правителството не е изваждало като приоритет темата „клас прослужено време”, тя ще се обсъжда в Тристранката през септември. Това обяви министърът на финансите Владислав Горанов след среща с работодателските организации при премиера Бойко Борисов.

„За нас този въпрос не стои на дневен ред, защото правителството има много по-важна работа. Днес отправихме призив към работодателите, същото ще направим и към синдикатите, да се спазва добрия тон и да водим диалог в тристранния съвет. Там е мястото за разговори. Ясно е, че работодатели и синдикати няма никога да се разберат по някои теми, но добрия тон трябва да се спазва.Само чрез диалог можем да откриваме разликите и да решаваме проблемите. Премиерът сподели, че не му харесва този тон от последните дни. Това сме го казали и на работодатели, и на синдикати. Само чрез тристранен диалог ще можем да вървим напред, категоричен е Горанов.

Горанов обърна внимание, че въпросът е внесен от работодателските организации и по него ще се дискутира, но не може да се гарантира, че ще бъде взето незабавно решение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!