Български пощи
"Български пощи"

Гладната стачка в „Български пощи” обхваща все повече служители на държавното предприятия.

Броят на гладуващите се увеличава. В момента 10 служители на „Български разменно-сортировъчен център“ (БРСЦ) са обявили, че се присъединяват към протеста на Златка Младенова, която на 30 юли първа обяви, че ще гладува, тъй като е лишена от парите за клас прослужено време и са спрели ваучерите за храна, съобщиха от синдикат „Защита“.

Освен това, Младенова, която е лидер на организацията на синдиката „Защита“ в предприятието, поиска оставката на принципала на държавното дружество – министър Ивайло Московски, защото толерира действията на „Български пощи“, а умишлено наказва нея и съмишлениците ѝ за изразения протест срещу лошото управление.

Към стачката се присъединяват и служители в централата на „Български пощи“, които твърдят, че проблемите в дружеството са системни и не са ограничени единствено в разменно-сортировъчния център.

Според стачкуващите става дума не само за ограничаване на синдикални права и преследване на непокорни синдикалисти, но също и за корупционни практики, покровителствани от ръководството на фирмата в лицето на изпълнителния директор Деян Дънешки и принципала – министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски.

ПОРЕДНА ГЛАДНА СТАЧКА СРЕЩУ МОСКОВСКИ

За втори път в рамките на два месеца се иска оставката на ресорния министър чрез гладна стачка.

Пръв кампанията поде Николай Колев – Босия. Гладната му стачка започна в средата на юни, а здравословното му състояние вече е изключително влошено.

Босия” настоява за оставка на транспортния министър Ивайло Московски и спиране на корупцията при получаване на шофьорски книжки.

На 18 юли бе създадена временна парламентарна комисия, която трябва да провери твърденията на Николай Колев – „Босия” за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки.

109 депутати гласуваха „за” създаването на комисията с 5-членен състав.

ДЕБАТИ.БГ се свърза с подкрепящи „Босия” хора, които съобщиха, че състоянието му е изключително лошо и той почти не може да се движи. Те настояват да се спаси живота на Николай Колев и институциите да предприемат необходимите действия.

На 25 юли Босия влезе в Правителствена болница, където лекарите се опитват да подобрят здравето му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук