училище коронавирус

Все повече училища в страната въвеждат дистанционно обучение заради случаи на коронавирус, предимно сред преподавателите. Сред децата почти няма заразени или случаите са единични. Последният случай на преминаване на електронна форма на обучение на почти цяло училище е от Габрово.

От днес до 9 октомври учениците от 4-и до 12-и клас от Средното училище „Райчо Каролев“ в Габрово минават в дистанционна форма на обучение след като 16 учители от учебното заведение са поставени под карантина. Състоянието на преподавателите е добро и ще продължат да обучават децата от вкъщи.

За учениците от първи до трети клас обучението е организирано чрез разделяне на класовете на две групи, като децата ще сядат сами на чин и през чин. Родителите трябва да им приготвят храна и вода от вкъщи.

Преустановява се и транспортът за пътуващите деца. Утре предстои тестване на шофьорите и на непедагогическия персонал на училището.

След излизане на пробите им родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени кога транспортирането ще бъде възстановено.

Миналата седмица две училища в страната затвориха за дезинфекция заради COVID-19. Едното бе столичното 107-мо основно училище „Хан Крум”, а другото  началното училище „Васил Левски” във Варна. Под карантина излезе и цял клас в Пловдив.

10 паралелки от няколко училища в Благоевград също преминаха на дистанционно обучение.

Случаи на заразени деца бяха регистрирани във Варна, Бургас и Пазарджик.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!