собственици на заведения блокада

Собственици на заведения настояват за блокада на всички бизнеси за две седмици. Така според тях ще има ефект от мерките.

„Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията виждаме само две посоки пред нас, за да запазим и малкото, което остана, не само от нашия бранш, а и изобщо от малкия и среден бизнес в България. Идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. Всъщност, за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата, бизнесът ще заработи отново“. Това се казва в позиция на СДРУЖЕНИЕТО НА ЗАВЕДЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЗАВЕДЕНИЯТА.

Защото никой не ви вярва, че „локдаунът“ ще е само за 14 дни, казват още от бранша. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение.

Крути мерки

И така! Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички!

„Отговорните лица – министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията“, посочват от двете организации.

Собствениците на заведения настояват за пълна блокада, която да включва въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина.

„Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане – оставка на всички членове на НОЩ!“

Оставка за трите „Д“ – Дискриминация, Демагогия, Диктатура. С три огромни Н: Недоверие, Недоволство, Недоумение, завършва позицията на двете организации.

Вчера стана ясно, че от събота се готви отново затваряне на заведенията в столицата. От понеделник се очаква мярката да засегне и цялата страна. На практика от бранша успяха да работят по -малко от три седмици, преди отново да бъдат затворени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук