„Хонда мотър“ и „Хино мотърс“ се присъединяват към обединението на „СофтБанк корп.“ и „Тойота мотър“, което ще развива бизнес с услуги, извършвани от самоуправляващи се автомобили в Япония, съобщи „Ройтерс“. Така съюзът между автопроизводители и технологични фирми се разширява.

Според споразумението, „Хонда“ и производителят на камиони „Хино“, в който „Тойота“ има контролния пакет, ще инвестират по 250 милиона йени /2,27 млн. долара/ в бъдещото обединение „Монет текнолъджис“ и ще имат 10% дял от него, съобщиха от „Монет“.

Технологичната компания „СофтБанк“ и „Тойота“ формираха дружеството миналата година. Участието на „Хонда“ и „Хино“ е в отговор на предизвикателствата, които срещат автомобилните производители при развиването на нови транспоптни услуги, тъй като повишеният интерес към самоуправляващите се коли е заплаха за продажбите на обикновени превозни средства в бъдеще, защото потребителите изглеждат все по-склонни да плащат за транспортни услуги, отколкото да се ангажират със собствеността на кола.

Сдружението е и пресен пример за утвърждаващата се тенденция за консолидиране между автопроизводителите и технологичните компании, които самостоятелно ще имат затруднения с огромните инвестиции и солидната софтуеърна експертиза, необходими за развитието на нови услуги, търсенето на които е все още в процес на проучване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук