Илияна Йотова

„По-силен от самовластието е стремежът към достоен живот без бедност и лишения, които крадат от свободата, към общата ни мечта за просперираща и силна България, която дава бъдеще на децата си и заслужени старини на родителите си. Само така ще постигнем равноправното лято, за което мечтаеше Ботев.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралото се множество от хора, които участваха в честванията на 174-годишнината от рождението на поета и революционер.

„Разкъсахме мрежите на апатията, защото енергията на промяната е по-силна. Няма да ни бъде лесно да се справим с лъжепатриотите, с онази малка клика, която мисли само за собственото си облагодетелстване“, изтъкна Йотова

Тя и изрази увереност, че България ще е успешна с истински родолюбци, които имат таланта да гледат напред във времето и да чертаят развитието на страната ни.

„Ще заложим на грамотните и просветени хора, защото нашият народ се роди, оцеля и пребъдва през вековете благодарение на знанието и културата“, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова заяви, че 6 януари е не само голяма дата за българската история, но и за българското бъдеще.

„Дата, която не заслужава лозунги и девалвирали фрази, а размисъл и себеоценка дали сме достойни за паметта на героите, които не пожалиха себе си, за да я има България.

„Днес отново се опитваме да се докоснем до вечните завети и стремления на Ботев, в които нямаше място за полугерои, полуистина, полусвобода, полувяра, получовешки отношения“, подчерта вицепрезидентът.

По думите й днешният ден – Богоявление, вплита в едно кръщението във вярата с раждането на един от героите на българското освобождение, с неговата вяра в свободата и възкресението на българския народ.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук