Уилям и Хари
На снимката: Принц Уилям /ляво/ и принц Хари

Херцогът и херцогинята на Съсекс – принц Хари и Меган ще си вземат почивка от кралските задължения в края на годината, разделяйки времето си между САЩ и Великобритания, твърдят източници на CNN.

Потвърждението за „почивката” дойде часове преди да излезе документален филм за неотдавнашното им пътешествие в Южна Африка. Във филма Хари определя идеята за преместване в Африка като „невероятна”, но признава, че е малко вероятно.

„Не знам къде бихме могли да живеем в Африка в момента”, казва Хари.

Все още не е ясно колко точно време ще си „почива” кралската двойна. Те обаче определят това като „семейно време”, което ще започне в средата на ноември, след като приключат текущите им ангажименти.

В друга част от филма Меган говори за проблемите, с които се е сблъскала като млада майка и херцогиня, чийто живот е през цялото време под светлините на прожекторите, още откакто започна да се среща с принц Хари.

През сълзи Меган казва:

„Няма много хора, които да ме питат как съм”, казва тя.

Двойката от доста време е под огромен стрес. Меган също британския вестник „Post” заради публикуването на селективно редактирана версия на лично писмо, което Меган изпрати на баща си. Издателите на вестника твърдят, че бащата на Меган е искал само някои части от писмото да бъдат публикувани.

Хари също води дела със собствениците на британските таблоидни вестници „Sun” и „Daily Mirror”, за които твърди, че са хакнали телефона му.

В документалния филм Хари казва, че всяка светкавица от отвежда отново назад, към смъртта на майка му Даяна преди 22 години, когато той е едва 12-годишен. Във филма той признава, че тази рана още не е зараснала.

Във видеото Хари потвърждава, че с брат му Уилям са скарани, казвайки, че имат „лоши дни”. Повод за спекулациите относно техните взаимоотношения беше решението на Хари, съобщено по-рано тази година, двамата с брат му да не изпълняват вече служебните си задължения заедно.

„Нещата се случват. Но ние сме братя и винаги ще бъдем”, допълни Хари.

„В момента пътищата ни се разделят, но аз винаги ще бъда до него и знам, че и той ще е до мен. Вече не се виждаме толкова много, колкото преди, защото сме много заети. Но аз го обичам много. Повечето ни караници са за глупости. Но ние сме братя – имаме и добри, и лоши дни. ”

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!