Кристофър Гест Джуниър

Един от най-издирваните бегълци в Европа, който се укрива цели 16 години, е бил заловен в Малта.

При съвместна операция на британските и малтийските власти в четвъртък е задържан 41-годишния Кристофър Гест.

Той е обвинен в убийството на Брайън Уотърс. Твърди се, че Гест е отишъл във фермата на Уотърс в Кнутсфорд, Чешир, за да уреди дълг за наркотици.

44-годишният Уотърс е имал ферма за канабис. Жертвата е била вързана за стол, преди да бъде пребита. Преди това Уотърс е бил горен, нападнат с пистолет, окачван с главата надолу и сексуално насилен с железен прът.

По време на тричасовото мъчение той е получил 123 наранявания. Неговият син, Гавин, също е бил нападнат, а дъщеря му Натали, която току-що е била навършила 21 години по това време, е държана под стража с оръжие.

Кристофър Гест напуска Великобритания, след като Брайън Уотърс е бил измъчван и пребит до смърт пред двете си деца през 2003 година. Трима други мъже, Джон Уилсън, на 69 г., Джеймс Рейвън, на 60 г. и Отис Матюс, на 41 г., излежават доживотни присъди за убийството на Уотърс във фермата „Бърнт хаус“ на 19 юни 2003 г.

Гест е бил издирван във връзка с убийството, опита за убийство на втори човек и насилствено задържане и нападение на други свидетели на престъплението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!