руските туристи

Служебното правителство започна проверка и в Министерство на туризма. Ще бъдат проверявани всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 – 12 май 2021 година, съобщи служебноят министър на туризма Стела Балтова в ефира на БНР.

Освен това до края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси. Решение трябва да има до началото на юни, когато започва летният сезон

„Аз очаквам не повече от 100 процента ръст спрямо 2020 година и не повече от 50 процента спад спрямо 2019 година“.

Министерството на туризма обсъжда и подготвя нови мерки, свързани с пандемията, които ще надградят вече съществуващите, каза още Стела Балтова. Тя акцентира, че мисията на Министерството на туризма в този служебен кабинет е да възстанови  жизнеспособността на туристическия сектор в България в условията на извънредна епидемична обстановка и да изведе туризма като приоритет на служебното правителство.

На среща с туристическия бизнес Министерството на туризма обсъжда и неотложните мерки и действия за устойчивото и спокойно протичане на летния сезон.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук