За втори път ГЕРБ се опита да провали заседанието на комисията за ревизия на предишното управление с председател Мая Манолова. Основният акцент днес е излушване на бизмесмена Светослав Илчовски, който преди два дни направи скандални разкрития за бивши министри и лично към премиера. 

След многократни прекъсвания и надвикване, включително и призив за викане на НСО, заседанието беше подновено чрез задаване на въпроси.

Крупният бизнесмен от Северна България, Светослав Илчовски коментира, че има запис, който показва коя е „Мата Хари“ и как са правени снимките в спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов. Кюлчетата, заснети в шкафчето на Борисов, са истински и са му подарък за рождения ден от крупни бизнесмени, заяви той за втори път.

„Много други хора ще говорят тези дни. Това, което ви разказвам, ще ви се стори всичко. Никой не можеше да говори, всичко бе контролирано от машината на ГЕРБ. Това, което съм ви дал, е достатъчно да се докажат финансови злоупотреби“, коментира Илчовски.

Само преди ден, след първите разкрития от него, свързани с изнудване, имаше и коментар от министъра в оставка Петя Аврамова, чието име беше замесено. Тя отрече обвиненията.

Днес темата беше продължена, но се засегнаха и нови. В отговор на депутатски въпрос Илчовски разказа, че държавното дружество „Напоителни системи“ клон Мизия е спряло водата през гравитачен напоителен канал, захранващ 500 хил. декара. Управителят на дружеството казал, че е назначен от депутата от ГЕРБ Пламен Тачев и и за да получава вода, трябва да плаща по 200 хил. лв. допълнително на поливка.

„Трябва да си платиш на местния депутат, а на държавата после“, каза бизнесменът. Бизнесът ми щеше да бъде много по-хубав и много по-скъп, ако не бяхте на власт“, каза Илчовски, обръщайки се към групата на ГЕРБ

По думите му около 500-600 хил. лв. годишно възлизали плащанията на фирмата му към властта, а някои от „засегнатите“ не са оцелели.

В заседанието се включи и Иван Ангелов, собственик на фирма „Градус“, чието име също беше замесено от Илчовски в схема за изнудване. Той заяви, че твърденията към него и фирмата му са лъжи и ще заведе дело за клевета.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук