„Изправи се! Мутри вън!“ ще даде оценка на служебния кабинет, след като види каква е степента на ангажираност на министрите в него със сигналите, с които се заминаваше Комисията по ревизия. Това обяви председателят на ПГ на обединението в 45-ото Народно събрание Мая Манолова.

Тя съобщи, че тази сутрин сигналите, получени в комисията, са изпратени до служебните министри.

„Очакваме ревизията да продължи този път от служебните министри. Това е едната задача, според „Изправи се“ на служебния кабинет – цялата истина за управлението на Бойко Борисов и цялата истина затова как са харчени парите на българските граждани“ , каза Манолова.

Тя акцентира, че вторият критерий ще бъде осигуряването на честни избори. По думите й вече са налице законовите предпоставки за това.

Имаме Изборен кодекс, който да осигурява повече прозрачност, честност и свобода на изборния процес, зависи и от служебния кабинет доколко честни ще бъдат следващите избори“, добави тя.

Припомняме, че на последните три заседание на комисията бяха разкрити скандални факти за корупция, изнудване и натиск върху бизнесмени.

Вчера агробизнесменът Павел Стоименов, определящ себе си като най-големия зеленчуков производител у нас и голям зърнопроизводител, изнесе информация пред Комисията за ревизия на управленията през последните 10 г. относно упражняван рекет от страна на собственика на компанията „Градус“ Иван Ангелов.  В края на миналата седмица бизнесменът Светослав Илчовски при сигнализира за настиск именно от тази фирма, която, според твърденията му се е ползвала с подкрепата на правителството.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!