Панаир на книгата

Започна най-голямото пролетно книжно изложение в България – традиционният Пролетен базар на книгата. То ще продължи цяла седмица – от 31 май до 6 юни, включително.

Любимото пролетно събитие отново ще предложи на многохилядната си публика вълнуваща разходка сред хиляди книги. Ще бъдат представени над 120 от водещите български книгоиздатели и книготърговци, разположени в 54 шатри на 1300 кв.м. изложбена площ в парка пред НДК.

Тазгодишният Пролетен базар на книгата ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. В едноименна дискусия на 2 юни от 11:00 часа на Литературния кът експерти от бранша ще разговарят за ефектите от намалената ставка на ДДС върху книгите и защо е важно тя да се превърне в постоянна. Посетителите на изложението ще имат възможност и да подпишат петиция, с която издатели и книжари призовават обществото да подкрепи запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите като постоянна мярка.

Изложението ще зарадва посетителите си и с богата Културна програма, наситена с премиери на книги, четения и срещи с автори. Мястото на литературните срещи е жълтата шатра на Литературния кът.

Програмата на 1 юни, Международния ден на детето, е изцяло посветена на младите читатели. Игри, представяния на книги, срещи с автори и детски работилници очакват деца и тийнейджъри през целия празничен ден от 11:00 до 18:00 часа.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук