Гешев
На снимката: шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев

Разследването по случая „Арабаджиеви“ продължава на пълни обороти, заяви заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той съобщи, че цялото имущество на името на Арабаджиеви е поставено под запор.

„Разпитват се допълнително свидетели, назначават се експертизи. Със съответните актове на Специализирания наказателен съд е запорирано всичкото им имущество, което се води на тях като физически лица, каквато възможност дава НПК“, поясни прокурор Гешев.

Той припомни, че семейство Арабаджиеви са обявени за издирване, а извършването му е в ръцете на МВР и партньорските служби. Прокурор Гешев не разполага с информация издирваните да са правили опит да се свържат с разследващите органи в България.

„Това, което те правят в момента, е да чакат да се изясни напълно ситуацията и да разберат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела“, коментира Гешев.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела“ в София и хотел „Марица“ в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. 10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита голяма сума пари, а много от банкнотите са били в кутии за обувки.

„Интерпол“ издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се предполага, че са в чужбина. Впоследствие трима от задържаните – Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, но после Апелативният специализиран наказателен съд ги върна в ареста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук