Мая Санду

Правителството на Молдова, водено от новия премиер Мая Санду, положи клетва в събота след заседанието на парламента, на което беше избрано.

По-рано в събота парламентът на страната одобри с 61 гласа кандидатурата на Мая Санду за поста министър-председател. Кандидатурата на Санду получи подкрепата на блока АКУМ и Соцпартията на Молдова, които подписаха временно споразумение за сътрудничество в парламента.

„Днес е исторически ден за Молдова. Това, което направихме заедно, ще остане в историята на съвременна Молдова. Убеден съм, че зависи от възможностите на Мая Санду колко функционално ще бъде това правителство. Надявам се, че ще бъде добро правителство“, заяви молдовският президент Игор Додон от трибуната на парламента.

Той призова политиците да правят компромиси, като отбеляза, че ръководството на правителството в сегашната ситуация е голяма отговорност.

Новото правителство се закле пред президента в заседателната зала на парламента, така че веднага след това депутатите се върнаха на работа

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!