Това не е разказ за митичните същества, за които сме чували, чели или гледали във филмите. Това е историята на един от най-кръвожадните (буквално) убийци от края на миналия век.

Американецът Ричард Чейс е шизофреник и сериен убиец, който ликвидира 6 души само в рамките на 1 месец. Неговият прякор бил „Вампирът от Сакраменто”, защото бил известен с това, че пиел кръвта на жертвите си и ядял част от техните останки.

Вампирът от Сакраменто

Чейс е роден в Калифорния, а докато е в ранна възраст често е малтретиран от майка си. До 10-годишна възраст той вече показал много притеснителни отклонения: напикаване, пиромания и зоосадизъм.

В 20-те си години той става алкохолик и наркоман, като често се дрогира с приятеля си Дейвид Пърди.

По-късно Чейс развива хипохондрия, като често се оплаква, че сърцето му от време на време „спира да бие” или че „някой е откраднал коронарната му артерия”.

Вампирът от Сакраменто

Една от странностите му била да слага портокали на главата си, като вярвал, че витамин С от тях ще се абсорбира в мозъка му чрез дифузия. Освен това той вярвал, че черепните му кости били отделени една от друга и мърдали по отделно, затова той бръснел главата си, за да наблюдава това явление.

През един период от живота си той започнал да мисли, че майка му иска да го отрови и напуснал къщата, където тя живеела и наел апартамент с приятели. Те обаче се оплаквали, че той постоянно се друсал с ЛСД и марихуана и пиел. Той обичал да се разхожда из апартамента гол, като не се притеснявал от другите хора там. Съквартирантите на Чейс го накарали да се изнесе, но когато той отказал, те го направили.

След като останал сам в апартамента, той започнал да залавя, убива и разчленява различни животни, които понякога поглъщал сурови или смилал суровите им органи с Кока Кола в блендер и изпивал сместа.

Вампирът от Сакраменто

Психопатът смятал, че като яде суровата плът на съществата, ще предотврати сърцето си от свиване. През 1975 г. обаче той бил прибран в заведение за душевно болни. Там го изпратили от болницата, където той постъпил след като инжектирал кръв на заек във вените си.

Той често споделял с персонала на лудницата фантазиите си за убиване на зайци, а веднъж бил открит със следи от кръв около устата си – лечителите открили, че той пие кръвта на птици и те започнали да го наричат „Дракула”.

На Чейс му била поставена диагнозата параноична шизофрения. След като преминал лечение, включително чрез психотропни вещества, той бил обявен за безопасен и през 1976 г. бил освободен от болницата под попечителството на майка си.

Майка му му спряла лекарствата и го изпратила да живее сам.

На 29 декември 1977 г. Чейс убива първата си жертва, като я застрелва от движещ се автомобил. Амброуз Грифин бил 51-годишен инженер и баща на две деца. След стрелбата синовете му сигнализирани в полицията, че техен съсед се разхождал по улицата с 22-калиброва автоматична пушка. След разследване било установено, че не той е виновникът за убийството.

Две седмици по-късно Чейс се опитал да нахлуе в дома на жена, но вратите били заключени. Той приел това като знак, че не е добре дошъл, докато отключените врати за него означавали покана да влезе.

На 23 януари Вампирът от Сакраменто взел втората си жертва – бременната в третия месец Тереза Уолин. Той я застрелял три пъти, използвайки пистолета от убийството на Грифин. След това Чейс изнасилил трупа й, като я мушкал няколко пъти с нож, извадил няколко от органите й, изрязал едното й зърно и пил от кръвта й.

Четири дни по-късно той извършил последното си убийство. Нахлул в дома на 38-годишната Евелин, застрелял приятеля й, откраднал портфейла и ключовете за колата й. След всичко това той застрелял нея и 6-годишния й син, както и 22-месечния й племенник. Чейс изнасилил и ял от трупа на младата жена.

Вампирът от Сакраменто

6-годишно момиченце, с което синът на Евелин имал уговорка за игра, почукало на вратата, и видяло как Чейс бяга с откраднатата кола заедно с тялото на малкото момче със себе си. Момиченцето разказало на съседите, които се обадили в полицията. При разследването били открити отпечатъците на Чейс, както и отпечатъци от обувките му.

Чейс е обвинен в 6 убийства първа степен и осъден да умре в газова камера. Съдебните заседател отказали да отчетат опитите на защитата да избегне смъртното наказание под предлог, че Чейс е душевно болен.

По време на престоя си в ареста той бил същински ужас за своите съкилийници, които го убеждавали да се самоубие, за да избегне смъртното наказание.

Вампирът от Сакраменто, история

Преди смъртта си Вампирът от Сакраменто дава много интервюта, в които разказва за страха си от нацистите и извънземните и обяснява, че не искал да убива, но това му било необходимо, за да живее.

На 26 декември 1980 г. Чейс бил открит мъртъв в килията си. Аутопсията показала, че той предозирал с предписани му антидепресанти, които събирал в продължение на дни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук