Зоран Заев

РСМ има готовност да даде гаранции за българското малцинство чрез дипломатически ноти. Това обяви днес премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в отговор на въпрос, свързан с по-нататъшното развитие на отношенията с България.

Едната нота е за това, че Скопие няма териториални претенции към някоя от съседните държави, включително България.

Втората нота е свързана с ненамесата във вътрешните работи, включително по отношение на малцинствените права, обясни той.

„Целта ни е да се грижим за всички етнически общности тук, за всички малцинства, които имаме на територията на страната, включително и за българското малцинство. Определено правим това и много неща са подобрени“, коментира премиерът.

Зоран Заев изрази увереност, че когато животът се нормализира и проблемите с пандемията бъдат преодолени, капиталовите инвестиции в инфраструктурата могат да бъдат засилени.

Той коментира предстоящите трети парламентарни избори у нас, които се очертава да са заедно с президентските. Заев изрази надежда в това, че след като бъде сформирано правителство в България, страната му ще може да преговаря за отблокиране и начало на преговори за членство в Европейския съюз.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук