Софийската районна прокуратура преведе в затвора в Белене Бисер Миланов, по-известен с прякора си Петното, за изпълнение на влязла в сила присъда, с която му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години. Наказанието следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Бисер Миланов е осъден по внесен от СРП обвинителен акт за това, че на 7 юни 2013 г., около 18.00 часа в София, на територията на палатков лагер, разположен между сградата на Народното събрание и градинката на СУ „Св. Климент Охридски”, е отправил заплаха за убийство на Боряна Г. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК, напомнят от прокуратурата.

Кой е Бисер Миланов?

Бисер Миланов – Петното е роден преди 49 години в Русе. Има 8 присъди. Първата е получил още на 18 години след кражба. Присъдата е условна, но скоро е последвана от ефективна – през 1987г., когато е осъден за кражба на автомобил на 6 месеца лишаване от свобода. Бягство от затвора му носи трета присъда и на 20 години той вече е с три присъди. Тогава Миланов е осъден на 4 години и три месеца зад решетките. Едва излязъл от затвора – през 2004 г., отново е осъден за оказана съпротива на полицай. Той получава две години затвор за хулиганство, отново ефективна. През 2007г. следва нова присъда – с лишаване от свобода за срок от 2 години за нанасяне на тежка телесна повреда. През 2010 г. съдът в Самоков му е наложил 6 месеца пробация за шофиране в пияно състояние.

Миланов доби медийна известност след дейното си участие в контрапротестите през 2013 година в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Миланов, заедно с още няколко души,  подкрепят кабинета „Орешарски”, за което са спонсорирани от лидера на „България без цензура” Николай Бареков.  Това признава го самият Миланов през „Нова Телевизия” 3 години след протестите. Миланов е арестуван включително и за нападение над журналисти, за което все още тече съдебен процес.

През 2016г. Бисер Миланов се кандитатира за президентските избори в страната. Той бе издигнат от инициативен комитет, представляван от сина му Виторио. Кандидат за вицепрезидент бе Красимир Настев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук