Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е бил разпитван във връзка със сигнала на бившия главен секретар на МВР Георги Костов за оказан върху него политически натиск. Предварителната проверка  от прокурор от Върховната касационна прокуратура е за престъпление срещу личността, изнудване, принуда и злоупотреба със служебно положение, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вероятно утре или най-късно в понеделник ще стане ясно дали проверката ще прерасне в разследване или ще бъде прекратена.  Разследващите се опитват да съберат потвърждаващи доказателства – засега са налице само думите на Костов, че Узунов и служебният премиер Огнян Герджиков са го притискали да се оттегли от поста заради липса на политическо доверие, а пък вътрешният министър го е заплашвал, че ако не го направи доброволно, срещу него ще бъдат подадени сигнали от полицейски шефове.

Проверката е започнала още миналата седмица веднага след подадения сигнал от Георги Костов, като освен Узунов са били разпитани и други началници от МВР. Румяна Арнаудова не уточни, ще се иска ли разпечатка на телефоните на Георги Костов и Огнян Герджиков, тъй като в писмо днес бившият главен секретар на МВР твърди, че е говорил с Огнян Герджиков по телефона и именно тогава той го е заплашил.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук