Служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи изненадваща проверка на Централна жп гара София, съобщиха от ресорното министерство.

Заедно с Алексиев беше и генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски.

Констатирани са нарушения свързани с хигиената и поддръжката на гарата. Министър Алексиев дори нареди мониторинг на почистването и заплаши фирмата, която отговаря за хигиената, че ако ситуацията не се подобри, ще има санкции.

Забелязани са и течове, които трябва да бъдат отстранени от фирмата, която ремонтира гарата, в рамките на гаранционните срокове.

Христо Алексиев провери жп гара Подуяне и разпореди спешен ремонт, заради лошото й състояние. Министърът е поръчал обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея.

По искане на служебния транспортен министър в НКЖИ ще бъдат създадени ремонтни бригади, които да поддържат малките гари.

Централната жп гара в София беше ремонтирана за 57 млн. лв. по Оперативна програма „Транспорт” съвсем наскоро. Ремонтът се забави значително и лентата сряза бившият премиер Бойко Борисов през април 2016 г.

Съоръжението се прочу с това, че е единственото с концертна и спортна зали, но досега не е съобщавано там да са организирани мероприятия.

Иначе това е първата инспекция на новия шеф на „Железопътна инфраструктура”, защото в сряда, на 8 февруари, министърът на транспорта освободи директорите в БДЖ.

Ден по-рано служебният министър Христо Алексиев разкритикува шефовете на превозвача и заяви, че ръководството не се е справило с основна задача – осигуряването на пътническите жп превози през 2017 г.

Според него в БДЖ не трябва да разчитат единствено на евентуалната концесия на Летище София, за да се подобри ситуацията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук