Христо Бозуков
На снимката: Христо Бозуков

Към момента „Напоителни системи”има несъбрани вземания в размер на близо 6. 659 млн. лв. от клоновете, които по неизвестни причини не са търсени. В момента съставът на дружеството се състои от 1660 души и тези хора може да останат без заплати. Това предупреди служебният министър на земеделието Христо Бозуков.

„Дейността на дружеството е блокирана, защото тези, които до вчера са управлявали „Напоителни системи“ днес саботират дейността. Това каза служебният министър на земеделието.”

Заради констатирани 17 нарушения на 13 юни е уволнен и председателят на Съвета на директорите на дружеството – Снежина Динева. През следващите дни обаче тя е направила разпореждания за прехвърляне на огромна сума пари от сметките на дружеството, което на практика блокира плащания на ДДС, осигуровки и заплати на служителите.

„Парите успяхме да осигурим. Договорихме се с Националната агенция по приходите за отсрочка. Има обаче опасност хората да останат без заплати, защото няма кой да го разпореди.”

Министърът поясни, че парите за заплати са осигурени от министерството, но тъй като новоназначеният шеф на „Напоителни системи” – Димо Чопков, не е регистриран от съда заради подадени жалби от предишното ръководство, те не могат да бъдат изплатени.

Тъй като Снежина Динева за първи път е назначена именно от министър Бозуков, той изрази съжаление за направения от него избор:

„Аз съм човек, който не се срамува да признава грешките си. Една от моите грешки е назначаването на Снежина Динева за директор на Напоителни системи при първото ми пребиваване като служебен министър в министерството“

Димо Чопков, от своя страна, увери, че ще бъде намерен начин парите да бъдат изплатени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук