Христо Бозуков
На снимката: Христо Бозуков

Министърът на земеделието Христо Бозуков освободи досегашните шефове на държавните горски предприятия и назначи нови управители, съобщиха от министерството.

В „Югозападно държавно предприятие”-Благоевград са освободени членовете на Управителния съвет Мария Маринова и инж. Ваня Каменова, съобщи Нова тв.

В „Югоизточно държавно предприятие”-Сливен за директор до провеждане на конкурс е назначен Димчо Радев, а Георги Йорданов е освободен като член на Управителния съвет.

В „Южноцентрално държавно предприятие”-Смолян, „Северозападно държавно предприятие”-Враца и „Североизточно държавно предприятие” е освободен целият състав на органите на управление. Здравко Бакалов е назначен за директор на предприятието в Смолян, а Ради Иванов на това в Шумен, до провеждане на конкурс. Досегашният заместник-директор на „Северозападното държавно предприятие” Атанас Златков е упълномощен да изпълнява длъжността директор.

В „Северноцентрално държавно предприятие”-Габрово са освободени членовете на органа на управление доц. д-р инж. Георги Костов и Иван Степанов.

Служебният земеделски министър е отстранил и ръководството и на „Североизточното държавно предприятие“, назначеното в последния работен ден на предишния министър Десислава Танева, която подписа нови 5-годишни договори с двама от членовете на управителния съвет. Това е горското предприятие, в което се намира любимото ловно стопанство на бившият министър-председател Бойко Борисов „Паламара“.

Припомняме, че служебният министър Христо Бозуков вече смени директора на Агенцията по горите. За начело на ведомството бе назначен природозащитникът Александър Дунчев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!