посолство на Русия в София

Още от февруари службите разполагат с данни за обществени и политически фигури в България, които получават пари от Русия за пропаганда, заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков, в интервю за „Дарик“ радио. Възнаграждението“ е 4000 лева на месец, обяви Бориславова.

Какво още каза тя – четете ТУК.

„Говорителите на позицията на Русия в България често не действат съвсем безплатно. „Възнаграждението“ е 4000 лева на месец“, обяви Бориславова.

По време на интервюто тя уточни, че става въпрос и за „обществени, и за политически говорители“ и добави, че има ковачи на обществено мнение, които застават публично, за да формират позиции в подкрепа на Русия.

По думите ѝ сред тези хора има политици, анализатори, политолози, членове на службите.

Във вторник – 28 юни, премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че България ще експулсира 70 руски дипломати заради данни за шпионаж. Това предизвика реакция от Посолството на Руската федерация у нас, като руският посланик Елеонора Митрофанова си позволи да поставя условие до 12:00 часа на 1 юли решението да бъде отменено.

Решението обаче не беше отменено и се очаква руските дипломати да напуснат страната ни утре. Митрофанова пък съобщи, че ще предложи на руските власти руското посолство у нас да бъде закрито. Въпросната стъпка обаче въобще не притесни демократична общност у нас, която дори приветства такава стъпка, казвайки, че това само би помогнало да се прекъснат руските зависимости у нас.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук