динко

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза пред БНТ ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена – от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

„Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. За хулиганството законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража“.

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично.

С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разшавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи.

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частен характер. В повечето случаи става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук