6 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, като данните са при направени 443 проби. Така общият брой на болните в страната достигна 2433. 4-ма от новорегистрираните са приети в болница.

Има един нов случай на заразено дете под 18-годишна възраст, като става въпрос за 17-годишен от Благоевград и още един на медицински персонал в столично лечебно заведение.

Най-засегната възрастова група засега е тази на 50 – 59-годишните, при които заболеваемостта е 21% от общия брой, последвана от тази на 60 – 69-годишните с 19% и от тази на 50 – 59-годишните със 17%.

От Националния оперативен щаб обявиха, че излекуваните за последното денонощие са 22, като починали – няма. За първи път от проследяването на коронавируса на седмична база броят на излекуваните пациенти надвишава този на новоконстатираните случаи.

Въпреки тези оптимистични данни обаче от Щаба обявиха, че това все още не е устойчива тенденция и тя може да продължи единствено при спазване на противоепидемичните мерки.

При направено сравнение на смъртността спрямо периода 9 март до 26 април по данни на НСИ общата смъртност е отбелязала леко понижение от 3% през 2020г. спрямо тази от 2019г.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!