Владимир Путин
На снимката: руският президент Владимир Путин

Почти 81% от болничните легла за пациенти с коронавирус са заети в Русия, в 46 региона натовареността на болниците надвишава средната за страната, съобщи ТАСС. Това съобщи вицепремиерът Татяна Голикова на среща на президента Владимир Путин с членове на правителството.

„Днес в страната са разположени над 268 хил. легла за пациенти с коронавдирус. Към вчера сутринта са заети почти 81% от легловия фонд, натовареност на легловия фонд, по-висока от средната за страната, се наблюдавана в 46 региона на страната“, каза Голикова

Според нея най-критичната ситуация е в 10 региона, където заетостта надхвърля 90%. Повече от 95% от легловия капацитет е зает в три региона – Чувашия, Орловския регион и Севастопол.

Режимът на дезинфекция на обществени места сега е засилен в 80 от 85 региона на Русия, заяви още вицепремиерът.

„От днес режимът на маски е въведен във всички региони на страната“, допълни Голикова.

Почти 60 хиляди дози от ваксината „Спутник V” вече са пуснати за гражданите, общо през ноември се планира да бъдат изпратени над 650 хиляди дози от лекарството за ваксинация, каза Голикова.

„За съжаление ситуацията не е лесна за нас“, каза Владимир Путин на срещата с членове на правителството чрез видеоконференция.

На нея той предложи да се обсъдят проблемите за борба с коронавирусната инфекция.

„По един или друг начин това винаги е било в нашето поле на внимание, в нашето зрително поле. Както се разбрахме, днес ще обърнем специално внимание на това“, обяви Путин.

Той възложи на вицепремиера Татяна Голикова да направи доклад и „да оцени настоящата ситуация“. Държавният глава увери, че този въпрос винаги е във фокуса на вниманието на властите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!